درمان کیست تخمدان

دکتر زهرا خلج » درمان کیست تخمدان
۴ دقیقه
کیست تخمدان

درمان کیست تخمدان

آنچه می خوانید...

درمان کیست تخمدان از چه راه‌هایی صورت می‌گیرد؟ بهترین دارو برای این بیماری چیست؟ چه راهکاری برای درمان سریع کیست تخمدان وجود دارد؟ درمان کیست تخمدان در دختران مجرد چگونه است؟ قرص ال دی چه تاثیری در برطرف شدن کیست های تخمدان خواهد داشت؟

کیست های تخمدان اغلب از نوع خوش خیم بوده که به طور خودبه‌خود برطرف شده و نیاز به استفاده از روش‌های درمانی خاصی نخواهد داشت. اما مواردی نیز وجود دارد که بیماری کیست تخمدان با علائم جدی، دردهای شدید و غیر قابل تحمل همراه بوده و ممکن است عوارض چبران‌ناپذیری به دنبال داشته باشد.

درمان کیست تخمدان در سعادت آباد

روش ‌های درمان کیست تخمدان

هنگامی که کیست تخمدان دچار افزایش سایز غیر طبیعی شده و بزرگ و سنگین شود، کمی خطرناک شده و ممکن است اثرات و عوارض جدی مانند پیچ‌خوردگی تخمدان را به دنبال داشته باشد. همچنین برخی از کیست‌های تخمدان، دچار پارگی شده که این موضوع نیز، سبب خونریزی داخلی تخمدان خواهد شد. به همین دلیل لازم است برای تشخیص و درمان کیست تخمدان حتما به بهترین متخصص زنان در تهران مراجعه کنید. پزشک نیز با در نظر گرفتن علائم بیمار، اندازه و ظاهر کیست، سن بیمار، یائسه بودن یا نبودن او، علت بروز کیست تخمدان و … بهترین روش درمان کیست تخمدان را انتخاب خواهد کرد.

برای درمان کیست تخمدان پزشکان معمولا یک بازه زمانی چند هفته تا یک ماه را با رویکرد انتظاری برای تعیین روند بیماری در نظر خواهند گرفت. بعد از این بازه زمانی، سونوگرافی انجام خواهد شد تا وضعیت کیست بررسی شده و مشخص شود که آیا کیست تخمدان به طور خودبه‌خودی از بین رفته است یا خیر. همچنین، در صورتی که کیست تخمدان برطرف نشده باشد، پزشک متخصص عموما از روش‌های زیر برای درمان آن استفاده خواهد کرد:

  • دارو درمانی

بهترین دارو برای کیست تخمدان، قرص‌های ضد بارداری هستند که با جلوگیری از تخمک‌گذاری، از وخیم‌تر شدن کیست تخمدان و همین طور از ایجاد کیست‌های بعدی، به خوبی جلوگیری خواهد کرد.

  • جراحی کیست تخمدان

جراحی کیست تخمدان در مواردی انجام خواهد شد که کیست نسبت به درمان‌های دیگر شامل مراقبت، درمان دارویی و … مقاومت نشان داده و درمان نشده باشد. چرا که در این حالت، کیست تخمدان بزرگ شده و علائم جدی و دردناکی برای بیمار ایجاد خواهد کرد که در صورت درمان نشدن، ممکن است عوارض متعددی نیز برای بیمار به دنبال داشته باشد. به همین دلیل پزشک در این وضعیت و همچنین هنگامی که کیست تخمدان به سرطانی بودن مشکوک باشد، تصمیم به جراحی و خارج کردن کیست خواهد گرفت. جراحی کیست تخمدان نیز به دو روش لاپاراسکوپی و لاپاراتومی انجام خواهد شد که انتخاب نوع عمل کیست تخمدان بر اساس اندازه و شکل ظاهری آن است که در سونوگرافی مشخص می‌شود.

  • لاپاراسکوپی

در روش لاپاراسکوپی که یک روش جراحی کم تهاجمی است پس از بیهوشی بیمار، برش‌های کوچکی در شکم ایجاد شده که از طریق آن‌ها، لوله لاپاراسکوپ وارد بدن خواهد شد. لوله لاپاراسکوپ که به یک دوربین مجهز شده است، ضمن فراهم کردن امکان مشاهده اندام تناسلی، حفره لگن، تخمدان و …، پزشک را قادر می‌سازد تا کیست را به راحتی از بدن فرد خارج کند.

  • لاپاراتومی

این روش نیز یک روش دیگر برای جراحی کیست تخمدان بوده که در مواقعی که کیست بیش از حد بزرگ شده باشد، استفاده خواهد شد. در این روش جراحی، پزشک یک برش طولی و یا عرضی بر روی شکم ایجاد کرده تا از این طریق بتواند کیست را از بدن بیمار خارج کند. در این حالت همچنین ممکن است در صورت صلاح‌دید پزشک با انجام نمونه‌برداری از کیست تخمدان، سرطانی بودن و یا نبودن آن نیز، مشخص شود.

درمان کیست تخمدان در یائسگی

درمان کیست تخمدان در یائسگی نیز، بستگی به خوش خیم و یا بد خیم بودن کیست به وجود آمده داشته و لازم است تا برای تشخیص و درمان آن، تحت کنترل و نظارت پزشک قرار بگیرید.

کیست تخمدان خوش خیم که در تست CA-۱۲۵به صورت نرمال گزارش خواهد شد، به مراقبت، داروهای تسکین‌دهنده درد، معاینه فیزیکی دوره‌ای و … احتیاج خواهد داشت که البته مصرف داروها، باید حتما زیر نظر پزشک و به تجویز او صورت بگیرد.

 همچنین در برخی موارد شامل آن چه در ادامه گفته شده است، پزشک انجام جراحی را لازم دانسته که حتی گاهی ممکن است کیست خوش‌خیم نیز، نیازمند جراحی باشد؛ این موارد عبارتند از:

  • پاره شدن کیست
  • اندازه بیش از حد کیست
  • پیچ خوردگی تخمدان در اثر پارگی کیست
  • احتمال بروز بیماری سرطان تخمدان در بدن بیمار
  • برطرف نشدن کیست با استفاده از درمان‌های دارویی
  • دردناک بودن کیست تخمدان و بروز علائم جدی و شدید

دکتر زهرا خلج

جراح و متخصص زنان و زایمان و زیبایی
فلوشیپ فوق تخصصی نازایی (IVF) و اندوکرینولوژی باروری، لاپاروسکوپی و هیستروسکوپی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *